Wednesday, October 7, 2015

It's time to shine

Sigurno vam se nekad desilo da gledate neku osobu i shvatite da se prolepšala. Vratite pogled, pokušavate da nađete šta je to promenila u svom izgledu. Trudite se da uočite promenu, zagledate je od glave do pete.Odakle taj sjaj? Kako je moguće da neko toliko lepše izgleda, a u stvari je isti? 

Baš ova pitanja postavljala sam sebi kada sam videla svoju najbolju drugaricu posle letnjeg raspusta. Bila je toliko drugačija. Skenirala sam je  prvih nekoliko minuta. Osmeh joj je bio lepši nego ikad. U trenutku sam shvatila šta se dešava. Prepoznala sam taj osmeh. Prvi put je bila stvarno srećna, promenila se. 
Sada ću vam ispričati malo o mojoj drugarici. Ona je jedno predobro biće. Jedna od najboljih osoba koje poznajem. U prvoj godini je nisam primećivala. Bila je dosta tiha. Krajem druge godine pričale smo nešto sasvim neobavezno. Jako mi se svidela, shvatila sam da nije toliko stidljiva kao što je delovala. Počele smo redovno da se čujemo, družimo. Shvatila sam koliko je ona u stvari zanimljiva i duhovita devojka. Medjutim, imala je jednu kočnicu. Na njoj se videlo da je nesigurna, nije imala samopouzdanja. Često bi joj se dešavali dani kada bi se uvukla u sebe. Najviše je pogađalo to što nikada nije imala dečka. Stalno sam joj pričala kako to nije bitno, da će se to desiti kad se najmanje bude nadala. Najgore od svega što je devojka stvarno prelepa, ne pričam to jer mi je drugarica, već zato što stvarno jeste tako. Ona toga uopšte nije bila svesna. Uvek su je pogađale sitnice. Mali blamovi u njenoj glavi bili su strašni događaji o kojima je razmišljala danima. Mišljenje drugih takođe je veoma primala ka srcu, iako bi za nju retko ko rekao nešto loše. 

Iz ovog opisa možete shvatiti kakav je tip osobe bila. Međutim, onda su krenule promene.

Sada shvatam da se ta promena nije desila tog dana kada sam je videla. Počelo je to još mnogo pre, ali se tada odrazilo. Još početkom raspusta, ona je počela da menja svoje stavove. Ni sama ne znam kako se to desilo, ali postajala je sve pozitivnija. Počela je da upoznaje dosta novih ljudi. Postajala je samim tim i otvorenija. Otišla sam na more i nismo se videle neko vreme. Naravno, sve vreme smo se čule. I ona je bila na moru, napkon je našla savršenog dečka za sebe. Sve joj je krenulo. Ona je sada nova osoba. Prvo sam mislila da je promenilo to što je našla dečka, ali ne. To joj je povećalo samopouzdanje, medjutim to nije razlog. Pravi razlog je njen novi ugao gledanja, shvatanje svojih vrlina i vladanje istim. Da bi ste  bili srećni morate da zavolite sebe i da znate da nosite ono što imate. 

I used to think confidence came from what other people thought of me. Now, i realize confidence comes from what i think of myself.

Da li vi imate samopouzdanja?
Da li ste spremni da iznesete najlepši deo vas i zasijate?

my blondy<3



33 comments:

  1. Jako lep post! :)

    Bacite oko na moj blog i zapratite me. Uzvraćam svima :)
    http://dejzi23.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  2. Jesam, zelim da zasijam! Kaca brat :)

    ReplyDelete
  3. I love the last sentence:) Beautiful<3

    http://livinlikeaileen.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. looking pretty!

    here are my links and maybe you would like to follow for follow ?


    -My blog-

    | Facebook | LOOKBOOK| IG@suvarna_gold | Bloglovin
    | Advertise your blog

    ReplyDelete
  5. Naježila sam se,stvarno me je pogodio ovaj post!

    http://blogofapsycho.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  6. Prelepe ste ♡
    Ako mozes pogledaj moj blog i uclani se uzvraticu
    llis9.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Jako dobar post! ♥

    anastazijaiemma.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Obe ste preslatke. <3 Vrlo lepo napisan post, motiviše. :)))

    Novi post: bluebaby204.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Great post :)
    mycrazyworldpaula.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Ja sam primetila da si počela da pišeš od septembra,a dok nisam to znala mislila sam da pišeš već dugo pošto imaš jako dobar stil pisanja.Nekima treba vremena da usavrše pisanje,a ti za kratko vreme pišeš tako dobro.
    Inače ovaj post me je pogodio,pošto znam dosta takve dece.

    Flyovanje.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na komplimentu, moram reći da mi ovaj komentar jako znači! :) <3

      Delete
  11. jako dobar post.. samo tako nastavi
    http://tajfunblog.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  12. You are so beautiful! *-*

    muminek-enter.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Baš mi je drago zbog tvoje drugarice! Tako ti je to. Kada uvidiš ko si i koliko vrediš ništa te ne pogađa i živiš pozitivan, srećan život. :)



    The Fashion Spell

    ReplyDelete
  14. Thank you so much for your visit!!!
    I follow you with GFC and I added you by g+ too!!
    Have a nice day!!! and my g+ for your post!!!:)))
    Besos, desde España, Marcela♥

    ReplyDelete